NieuwsHengstveulen geboren(1 juni 2013)

Op 1 juni is er een hengstveulen geboren van Canabis Z uit cato. Het is een luxe veulen,wat veel bloed toont.

Outdoor Gelderland (juni 2013)

Outdoor Gelderland verliep goed voor Ivo Biessen en Audi's Wizard van de Silverhoeve.Op vrijdag waren ze 7e in het 1.50 en zondag hadden ze jammer genoeg 1 fout in de Grote Prijs (1.55) en werden 10e.

Antwerpen (30-4-2013)

Ivo Biessen en Audi's Wizard van de Silverhoeve sprongen zondag voor het eerst een 1.60 parcours in de Grote Prijs van Antwerpen.Het resultaat was een 5e plaats.Een prima prestatie.

Merrieveulen geboren

Op 19 april is het eerste veulen van dulista geboren.Het is een goed ontwikkeld merrieveulen van Zambesi.

Wieze (18-11-2012).

Vincent Voorn won met Audi's wizard van de Silverhoeve de Grote Prijs van Wieze.

Hippisch Hengelo (11-12-2011)

Vrijdag en zaterdag haalde Vincent Voorn goede resultaten met Audi's wizard van de Silverhoeve.Op vrijdag waren ze zevende in het 1.40 en zaterdag negende in het 1.45.

NIC Assen:succes voor Audi's Wizard van de Silverhoeve (21-10-2011)

Op 20 oktober was Vincent Voorn met Audi's Wizard van de Silverhoeve(Lupicor x Voltaire) 5e in het 1.40. Een dag later wonnen zij het 1.45.


CK Friesland: drie dieren in de kampioensring (28-7-2011)

Vijf kapitale 3 jarige springmerries met bloed, ras en jeugduitstraling zijn uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring. Cato elite Op de vierde plaats kwam Dulista (Indoctro x Lux). Zij had in Boyl 85 punten voor het exterieur en 80 voor het springen gekregen. "We hebben graag langgelijnde merries, maar meer lengte dan Dulista hoeft niet. Ze heeft een mooie halsvorm, veel lengte en uitstraling." aldus de jury. Met haar stokmaat van 1.70m is Dulista ook ruim aan de maat. (bron IDS 15 28 juli 2011)

In de springrichting kwamen zes van de tien 4 tm 7 jarige merries met gewenst resultaat uit de ring. Kopnummer Cato elite (v. Stalypso) valt op met haar aansprekende en correcte model en werd direct elite dankzij haar EPTM resultaat van 76,5 punten, uiteraard in combinatie met het PROK- predikaat.

De Balou du Rouet Z-dochter Gerrie III (uit Avance elite van Numero Uno) liet met name erg veel draf zien en eindigde als 11e.


Doesja ster

Topdag bij stamboekopname Boyl (07-7-2011)

Op 7 juli werden 2 merries ster verklaard nl Doesja en Dulista. Dulista haalde 85 voor het exterieur en 80 punten voor het springen. Ze werd omschreven als een compleet springpaard, dat veel overzicht toonde.

Gerri III succesvol op veulenkeuring(02-7-2011)

Tijdens de veulenkeuring in Harich is Gerrie III ,Balou Du Rouet uit Avance, aangewezen voor de kopgroep.Ze werd daar 7e. Wel kreeg ze de publieksprijs. Bovendien werd ze geselecteerd voor de CK.

Cato geslaagd voor EPTM en ster.(02-6-2011)

Cato heeft de EPTM(springen) afgesloten met 76,5 punten.Ze is ook ster geworden. Op 21 juli gaat ze naar de CK in Wergea om te proberen een elitepredikaat te halen.

Alle veulens nu geboren (7-6-2011)

In mei is er een hengstveulen geboren van Chelltago uit Ulista.Vandaag is het laatste veulen geboren: een hengstveulen van Ultimo uit Zanesca.

Eerste veulens geboren (11-4-2011)

Afgelopen week zijn er 2 veulens geboren .Op 30 maart 2011 een hengstveulen van Ultimo uit Colista en en op 6 april een merrieveulen van Balou de Rouet uit Avance.Het zijn beide luxe veulens met een goede galop.

SK Nistelrode: Warchja ster 01-07-2009

Goede kwaliteit bij oudere merries op eerste dag
Op de eerste keuringsdag in het Brabantse Nistelrode was het de beurt aan de vier- tot en met zevenjarige merries. Cor Loeffen keurde samen met Egbert Schep en Harrie Derks de springpaarden. “Het was een plezierige dag, de baan lag er perfect bij en het was goed samenwerken met het ervaren begeleidingsteam in Nistelrode”, vertelt Cor Loeffen. Van de 15 springmerries konden er maar liefst 10 het sterpredikaat krijgen. “Dat was een hele mooie score, zeker omdat het bij de oudere merries toch vaak wat meer zoeken is.”
Drie merries sprongen voor 80 punten. De negenjarige Heartbreaker-dochter Aphrodite W (uit Lacarla v.Concorde), Mermus R-dochter Adonja (uit Odonja keur v.Ferro) en Warchja (No Limit uit Karoesja keur v.Caruso). Warchja, in eigendom van geregistreerde Paardenhouderij V.d. Heijkant uit Biddinghuizen kreeg het volgende juryrapport: “Een merrie die goed in het rechthoeksmodel staat en een aansprekende voorhand heeft. Ze begon wat gehaast bij het springen maar waardeerde zich enorm op in de verrichting. Ze kreeg 85 punten voor de reflexen.”

Croydon (Cantos x Burggraaf) verkocht (17 april 2009)

Vandaag is Croydon vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar. De sterke aansprekende 2 jarige hengst wordt voorbereid op een sportieve loopbaan. Wij hebben erg veel vertrouwen in de volle broer van onze elite merrie Amerily. Croydon is röntgenologisch gekeurd.
3 Nieuwe Elite merries (18 nov 2008)

Sinds kort beschikken wij over 3 nieuwe Elite merries. Na een trainingsperiode bij Stal Henco zijn de drie merries vakkundig voorgesteld tijdens diverse gelegenheden. Avance is tijdens de EPTM-test in Sleen geslaagd voor de springrichting met 76 punten. Amerily werd tijdens de IBOP in Luttenberg met 76 punten onder Henny Coremans Elite verklaard. En vandaag verdiende Zanesca tijdens de IBOP in Tolbert ook de Elite titel. Zij kreeg onder Krista 77 punten in de springrichting. Coremans geeft aan dat hij zeer plezierig met deze jonge paarden heeft gewerkt.Amerily Reservekampioen van Nederland!!!

Reservekampioen op de NMK!!! (23 aug 2008)

Vandaag ging onze fokkersdroom (bijna) in vervulling! Op de Nationale Merriekeuring in Ermelo liet de driejarige Amerily (Cantos) zich weer van haar beste kant zien. In de ochtend ronde wist zij zich te plaatsen voor de finale later op de dag. Natuurlijk hoopten we stiekum op een hoge klassering maar met zoveel beste merries wordt het toch heel spannend. De jury kon vandaag echter niet om het prachtige exterieur en de soepele manier van bewegen van Amerily heen. Zij werd uiteindelijk reservekampioen 3-jarige springmerries van Nederland !!! Team Henny Coremans en Janko & Sipko, bedankt voor de begeleiding en ook van harte gefeliciteerd!
Mooie CK Friesland (30 juli 2008)

Avance
De beeldschone Amerily (v Cantos) werd in een zeer sterke groep 3-jarige springmerries 4e in de kampioenskeuring. Ze ging met veel souplesse, houding en balans door de ring. Ze mag zich over enkele weken opnieuw bewijzen op de NMK te Ermelo. Avance (Numero Uno) liep eerste in de rubriek. Het is een merrie die zich altijd presenteerd en met name in het front en qua houding in draf heel veel uitstraling heeft. Zij heeft al een goeie test gedaan en werd meteen keur verklaard. Ook Dulista (v Indoctro) heeft zich netjes laten zien. Dit rassige veulen werd 3e in haar rubriek.


Amerily

Uitslagen Boyl 3 juli 03-07-2008

Uitslagen stamboekopname springgericht 3 juli Boyl
Hoogste score : 80 voor exterieur en 80 voor springen voor Amerily vader Cantos van Sibe en Sjoerd Swierstra uit resp. Hichtum en Weidum. (bron: website KWPN)
Dulista 4e in kampioensring veulenkeuring (27-6-08)

Een mooi succes vandaag. We waren met 1 veulen vertegenwoordigd op de veulenkeuring te Harich. Dulista (m.Ulista vkeur) imponeerde qua uitstraling en bewoog daarbij goed. Zij liep op kop in een sterke groep merrieveulens (springgericht). Later wist zij nog bij de beste 4 te eindigen in de kampioensring.

Volle zuster van Wizard van de Silverhoeve wint eerste aflevering van Stal Hendrix/KWPN competitie (10 mei 2008)

De eerste aflevering van de Stal Hendrix/KWPN Limburg competitie van dit jaar is zaterdag in Roggel verreden. Bij de vierjarigen won Christina Kallmert met Zizasisca (Lupicor x Voltaire) van hengstenkeuringscommissielid Pieter Kersten en gefokt door de familie Swierstra in Weidum. De blonde vosmerrie, volle zus van de goed presterende AES-hengst Wizard van de Silverhoeve, scoorde een 8,1 en een 7,3. Wiebe van de Kleij en Wim van Kessel beoordeelden 87 vierjarige en 76 vijfjarige springpaarden op de wijze van springen en het gaan tussen het parcours. (bron: Paardenkrant 13-5-08)

Super sportindexen 2007-2008!!!

Onderstaande tabel geeft de cijfers van de onlangs door ons gebruikte hengsten:
Indexen van gebruikte hengsten (100 is gemiddeld)
NaamSpringenDressuur
Cantos163115
Odermus R152115
Numero Uno148109
Nassau141129
Indoctro140107
Van Gogh137107


Tweemaal 9,5 voor hengstenwinnaar Wizard van de Silverhoeve

HENGELO - Van de 32 springhengsten in de klasse L was Wizard van de Silverhoeve (Lupicor x Voltaire) de overtuigende winnaar. In de hengstencompetitie voor vierjarige hengsten zorgden Emile Hendrix en Sven Harmsen voor de cijfers. Hendrix was onder de indruk van de topzes, maar vond de doorsnee kwaliteit niet om over naar huis te schrijven.

De AES-hengst Wizard van de Silverhoeve werd zeer naturel voorgesteld door Mark Martens en kreeg tweemaal een 9,5 voor springtechniek en 8 en 8,5 voor het rijden tussen de hindernissen.
KLIK HIER VOOR FILMPJE 1e OMLOOP (bron: www.filmloop.nl)
KLIK HIER VOOR FILMPJE 2e OMLOOP (bron: www.filmloop.nl)


Wizard van de Silverhoeve 3e NK 4 jarige Ermelo (Vion Cup) (16 aug 2007)

Dinsdag 14 augustus j.l. werd te Ermelo het eerste onderdeel verreden voor de 4 jarige springpaarden te Ermelo. Wizard van de Silverhoeve behaalde hier een uitstekende 6e plaats met een 8 voor het springen en een 8,5 voor het gaan door het parcours.
Vandaag donderdag 16 augustus werd het tweede onderdeel verreden hiervoor mochten 51 paarden terugkomen van de in totaal 214 paarden. Wederom was Wizard van de Silverhoeve super in vorm hij kreeg weer een 8 en een 8,5. Dit was goed voor een fraaie 3e plaats in het eindklassement.

Zanesca (Nassau) voorlopig keur op CK. 25 juli 2007

Zanesca (v. Nassau) werd op de CK vakkundig voorgesteld door het team van Henny Coremans. Eerder deze maand, tijdens de opnamedagen voor het stamboek, kreeg zij de volgende cijfers: E80, G70, S75. Vandaag liet zij zien wat ze waard is! Ze maakte veel indruk tijdens het rondgaan met prachtig exterieur en super beweging! Ze werd daarom ook 2e in de rubriek en daarmee voorlopig keur.
Met Contento (v. Veron) werden we 5e bij de hengstveulens. Hij was vandaag niet helemaal bij de les...

Wizard van de Silverhoeve wint finale Hendrix competitie. 14 juli 2007

Wizzard van de Silverhoeve wint met overmacht de finale van de Hendrix-KWPN Limburg competitie. Met drie overwinningen in de competitie schrijft hij daarmee ook het eindklassement op zijn naam! Wizzard is inmiddels "LICENCED" voor het AES.

Beide veulens 1e premie. 30 juni 2007

Op de Friese keuring te Harich behaalden onze 2 oudste veulens een mooi resultaat. Bij de springen gefokte hengstveulens werd Contento (Veron) 4e in de kampioenskeuring. De jury was zeer lovend over de galop. Hij kan echter ook goed draven maar laat dat zelden zien.
Colista (Numero Uno) is een zeer aansprekend veulen. Ze liep 6e in een sterke rubriek merrieveulens. Ze liet zich goed zien maar mocht iets meer lossigheid vertonen. Beide veulens zijn uitgenodigd voor de CK.

Wizzard van de Silverhoeve wint ook in Meerlo - maandag 11 juni 2007

Wizzard van de Silverhoeve heeft afgelopen weekend wederom de Hendrix competitie gewonnen voor 4-jarige paarden te Meerlo.


LUPICOR-ZOON WINT STAL HENDRIX-KWPN LIMBURG COMPETITIE

Wizzard van de Silverhoeve (Lupicor x Voltaire, fokker S. Swierstra) won onder Mark Martens de kwalificatie voor vierjarige paarden van de Stal Hendrix-KWPN Limburg Competitie. De bruine hengst kreeg van de jury een 8,8 voor de wijze van springen en een 8,6 voor het gaan in het parcours. (Bron: IdS 25 mei 2007)

Knap resultaat op veulenkeuring 2006

Op de veulenkeuring waren we met een veulen vertegenwoordigd. Bas (v Odermus R) was 2e in de rubriek. Hij kan best lopen maar liet in de baan alleen een galopje zien. Hij is aangewezen voor de CK.

Super sportindexen 2005-2006!!!

De nieuwe sportindexen zijn gepubliceerd. Onderstaande tabel geeft de cijfers van de door ons gebruikte hengsten:
Indexen van gebruikte hengsten (100 is gemiddeld)
NaamSpringenDressuur
Cantos177130
Lupicor164114
Odermus R161118
No Limit15899
Nassau156130
Concorde154100
Numero Uno153113
Voltaire141122
Karandasj140108
Burggraaf13997
Lux Z128102
Caruso107102
Nationale Keuring Ermelo 2005: Succesvol!!!

Vienna StWederom een mooie dag. Avance (Numero Uno x Voltaire) plaatste zich voor de finale en werd daarin 13e. Bij de driejarigen werd Vienna St (Don Schufro x Flemmingh) van fokker/eigenaar Stegenga te Easterein (Frl) 9e in de finale. Zij is via overgrootmoeder Regina nauw verwant aan Avance. Amerily (Cantos x Burggraaf) draafde met de neus door het zand. Zij stond helaas laatste in de rubriek.


CK Gorredijk 2005: Fries Kampioen uit onze stam!!!

Dit was een zeer succesvolle dag. Amerily (Cantos x Olily) werd tweede in de rubriek. Het andere veulen Avance (Numero Uno x Kalista) werd 3e. Beide veulens lieten zich super zien en zijn geselecteerd voor Ermelo. Bij de driejarigen was Veronica (Lux Z x Kalista) voorlopig keur geworden. Ook de dagkampioen kwam uit deze stam. Zij is gefokt door de familie Stegenga uit Easterein. Deze imposante Vienna St (v.Don Schufro) komt uit Jasandra die zelf ooit 2x kampioen werd in Hemelum.


Keuring Harich 2005

Op deze keuring waren we met 2 veulens aanwezig. Avance (Numero Uno x Kalista) werd 4e in de kampioenskeuring, Amerily (Cantos x Olily) 6e. Beide veulens zijn geselecteerd voor de CK te Gorredijk.

<< vorige   Home