Te Koop

Vaars WH 977 x Rancher
Alle vaarskalveren worden aangehouden. Helaas hebben we tijdelijk geen jongvee te koop. Wegens de recentelijke uitbreiding van het bedrijf willen we zo snel mogelijk groeien in quotum. Deze groei willen we realiseren met eigen jongvee. We denken op deze manier in drie jaar tijd te kunnen verdubbelen... Dit betekent ook dat er geen koe het bedrijf meer mag verlaten. De nadruk komt dus nog meer te liggen op het management. Benen en klauwen zijn op dit moment ons sterkste punt. Vruchtbaarheid leek afgelopen jaar wat onder druk te staan maar is nu weer onder controle. Het celgetal (200.000) vormt het grootste aandachtspunt. Door alert te zijn tijdens het melken denken we ook dit goed in de hand te kunnen houden.
De fokkerij is gericht op het ontwikkelen van een ruimgebouwde koe met een gemiddelde hoogtemaat. Stieren die we gebruiken moeten goed scoren voor gebruikseigenschappen en het liefst een plus voor de gehalten hebben. Extremen in de vererving proberen we zoveel mogelijk te vermijden, aangezien dit soort dieren in de meeste gevallen vrij snel bij de slager terecht komen. Een greep uit ons veebestand:
* Stilist x Boukje 1 ET ( Jocko x Sierra). Allround verwachtingswaarde, beste Stilist van Nederland?
* Jongvee van Rocko x Future x Slogan. Interessante bloedopbouw.
* Eveneens best jongvee van Mascol x Nevada.
* Een Sunny Boy dochter met roodfactor die deze lactatie 120.000 kg melk gaat volmaken. Zij lijkt nog jaren mee te kunnen. Ook haar oudste dochter van WH 797 lijkt haar voetspoor te gaan volgen.

Home