Fokkerij

De paardenfokkerij wordt al vele decennia met veel enthousiasme bedreven. Stammoeder GERRIE (fokfamilie 431) werd in 1946 geboren. Als 9 jarige werd zij aangekocht. Deze Groninger merrie is nog veel ingezet voor het boeren werk. Alle aanwezige paarden stammen van haar af. Momenteel is er ruimte voor zo'n 12 dieren. Hengstveulens worden verkocht, merrieveulens blijven meestal in eigen opfok. De selectie vindt plaats tijdens de opfok. Er wordt naar gestreefd om van elke foklijn minimaal 1 merrieveulen aan te houden. Hierdoor blijft de lijn voortbestaan.

Het meest aansprekende fokprodukt uit deze stam is ongetwijfeld OLYMPIC CONCORDE. De hengst voor het leveren van springkwaliteiten. Hij werd in 2004 verkozen tot KWPN Paard van het Jaar. Ook een paard als VIVALDI heeft zeer goeie reclame gemaakt. In 1980 werd hij in de USA gekroond tot "Speedhorse of the Year".

De huidige fokkerij is nog altijd sterk op springen georiŽnteerd. Maar ook een aansprekend exterieur en goede basisgangen worden zeker niet vergeten. Andere dekhengsten uit deze stam zijn PHILIP (A.E.S.), WIZARD van de Silverhoeve (ES) en OXFORD (Canada).

Momenteel doet vooral de lijn van KALISTA het erg goed. Zij heeft al een dekhengst in Canada lopen en ook de overige nakomelingen doen het best. Zij weet het zogenaamde "gouden draadje" te fokken, met daarbij goede bewegingen en een super karakter. Echte keuringspaarden die ook in de sport hun mannetje kunnen staan.

Klik hier voor een lijst met kranten-artikelen van "onze" paarden.

Het kan zijn dat u nog aanvullende informatie of mooie foto's van onze fokproducten heeft. Wij zijn zeer geÔnteresseerd om deze gegevens van u te ontvangen, het liefst per e-mail.


<< vorige   Home