Bedrijfsvoering

6e kalfs Aldo o.a. 4.08 319 8885 5.27 4.00 LW 113
Op het melkveebedrijf werden tot 2007 zo'n 35 HF koeien gemolken. De komende jaren willen we heel hard doorgroeien naar 80 dieren. De aangekochte bedrijfsgebouwen worden dan efficiŽnt benut. Er blijft een no-nonsense beleid heersen waarmee een hoog saldo wordt behaald. In de zomer lopen de koeien buiten. 's Winters staan ze op stal en krijgen ze kuilgras (gewikkeld in balen) en brok. Er zit liever geen mais in het rantsoen, (waarom veranderen als iets goed loopt?) maar misschien zijn we uit arbeidstechnisch en bedrijfstechnisch oogpunt wel gedwongen om wat mais te gaan verbouwen. Wellicht gaat dit eerst voor 100% in de verkoop...

Er wordt een efficiŽnte productie gehaald. Dit getuige het MPR jaaroverzicht, de hoge gemiddelde leeftijd en de goede vruchtbaarheid ondanks de wat lage conditiescore. De mest heeft geen scherpe geur wat voor ons een aanwijzing is dat er op een gezonde manier wordt geproduceerd.

Er heerst al vele jaren een gesloten bedrijfsvoering. De gezondheidsstatus is daardoor hoog. Dit maakt het gemakkelijker om gebruiksvee te verkopen. Onze dieren zijn zelfs nog vrij van Mortellaro.
Home